Onze ambassadeurs

Stichting Gilat heeft 3 ambassadeurs die zich inzetten voor de kinderen in het ziekenhuis. Dit zijn Albert Verlinde, Barbara Barend en Halina Reijn.

Albert Verlinde:

“Heel veel kinderen die in het ziekenhuis liggen hebben geen mogelijkheid om naar het theater te gaan. Als groot liefhebber van theater vind ik het fantastische dat kinderen op deze manier even iets anders zien dan dokters en zusters, dat ze even in een andere wereld zijn. Een mooie bijkomstigheid is dat we onze passie voor theater bovendien op deze kinderen over kunnen brengen.”

Barbara Barend:

“Als je kind in het ziekenhuis ligt is er eigenlijk niets belangrijker dan dat je kind zo snel mogelijk gezond wordt en je kind een beetje afleiding krijgt in het ziekenhuis. En daar zijn veel mogelijkheden toe, maar zeker zo’n theater en plezier hebben en even vergeten dat ze zich niet goed voelen dat is dan heel erg belangrijk. En als je dan door het AMC loopt en zo’n prachtig Gilat theater ziet dan is dat toch nog een beetje vreugde tijdens een minder leuke periode.”

Halina Reijn:

“Ik vind het heel mooi dat Stichting Gilat met theater en creativiteit de kinderen af wil leiden van de dagelijkse zorgen, onzekerheden en pijn waar ze mee te maken krijgen.”

Ambassadeurs van Stichting Gilat