Stichting Gilat is opgericht door de ouders van Gilat: Tali en Jair Eisenmann

Achter onze schermen werken:

Bart Bosch

Creatief directeur
‘Zelf heb ik ook voor volle zalen gestaan, maar ik vind niets zo mooi als mijn werk voor Stichting Gilat. Daar ben ik echt enorm trots op. Bart Bosch over zijn rol als creatief directeur en programmeur voor Stichting Gilat. Bart Bosch kan teren op een veelzijdige carrière in de wereld van entertainment.

Voor en achter de schermen werkte hij onder meer als producer bij van den Ende producties, was TV presentator, schrijft liedjes en boeken en werkt als stemacteur en regisseur. Voor stichting Gilat zorgt hij ervoor dat in elk ziekenhuis keer op keer een tot de kinderen hun verbeelding sprekende voorstelling te zien is.

Bart boekt de voorstellingen, schrijft de scripts voor de Max & Jet-shows en leidt jonge, gediplomeerde acteurs op om de rol van Max of Jet te spelen en op een professionele manier met zieke kinderen om te gaan. Vaak is hij bij een voorstelling aanwezig om toe te zien op de kwaliteit van het theaterspel. ‘Het allermooiste is om de kinderen en hun familie ondanks de ellende te zien lachen’.

Nathalie Bertollo

Fondsenwerver
Als fondsenwerver hebben in het werk van Nathalie Bertollo vooral kinderen centraal gestaan. Zij richtte, in opdracht van een grote sportketen een foundation op die zich inzet om kinderen in de grote- en middelgrote steden van Nederland  meer te laten bewegen. Aansluitend werkte zij mee aan de fondsenwerving voor een groot privaat-publiek initiatief; de bouw van een transitiehuis (Jeroen Pit Huis). Een gebouw met acht appartementen waar voor ouders van chronisch, ernstig zieke kinderen, voor langere tijd kunnen verblijven (in een vrijstaand gebouw op het terrein van Amsterdam UMC, locatie AMC).

Nadat ik een een aantal voorstellingen van Stichting Gilat had bezocht kwam het doel van deze stichting zo diep bij mij binnen; je ziet de zieke kinderen letterlijk geheel opgaan in het interactieve theater, ze vergeten echt even alles, zo mooi. Ik wil er voor zorgen dat het belangrijke werk van Stichting Gilat door heel Nederland gezien en gesteund wordt. Kinderziekenhuizen onderscheiden zich van gewone ziekenhuizen door speciale aandacht voor de ontwikkeling van het kind. De zorg wordt holistischer en gaat meer en meer uit van het mentale welzijn van het kind. Daar willen wij ons voor inzetten.

Stichting Gilat heeft een onafhankelijk en onbezoldigd bestuur en Raad van Toezicht.
Het bestuur bestaat uit:

  • Jair Eisenmann – Voorzitter
  • Tswi Pereira Rodrigues – Penningmeester
  • Ruben Vis – Secretaris
  • Eleke Rappange – algemeen bestuurslid
  • Robert Weisz – algemeen bestuurslid
  • Soler Berk – algemeen bestuurslid

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de geworven fondsen en de bestedingen. De Raad van Toezicht bestaat uit:

  • Dr. Hugo Heymans
  • Tali Eisenmann
  • Lodewijk Moens
  • Casper Knol
Maak kennis met het team van Stichting Gilat