Stichting Gilat is opgericht door de ouders van Gilat: Tali en Jair Eisenmann

Achter onze schermen werken:


Bart Bosch

Creatief directeur
‘Zelf heb ik ook voor volle zalen gestaan, maar ik vind niets zo mooi als mijn werk voor Stichting Gilat. Daar ben ik echt enorm trots op. Bart Bosch over zijn rol als creatief directeur en programmeur voor Stichting Gilat. Bart Bosch kan teren op een veelzijdige carrière in de wereld van entertainment.

Voor en achter de schermen werkte hij onder meer als producer bij van den Ende producties, was TV presentator, schrijft liedjes en boeken en werkt als stemacteur en regisseur. Voor stichting Gilat zorgt hij ervoor dat in elk ziekenhuis keer op keer een tot de kinderen hun verbeelding sprekende voorstelling te zien is.

Bart boekt de voorstellingen, schrijft de scripts voor de Max & Jet-shows en leidt jonge, gediplomeerde acteurs op om de rol van Max of Jet te spelen en op een professionele manier met zieke kinderen om te gaan. Vaak is hij bij een voorstelling aanwezig om toe te zien op de kwaliteit van het theaterspel. ‘Het allermooiste is om de kinderen en hun familie ondanks de ellende te zien lachen’.

Marleen Niesing

Fondsenwerver

In 2015 leerde ik onze voorzitter kennen via mijn dienstverband bij een farmaceutische organisatie. Op de zijlijn keek ik mee naar de startfase van Stichting Gilat. Ik voelde mij al snel verbonden met het doel van de stichting, doordat het AMC ziekenhuis vroeger voor mijn chronisch zieke vader, net zoals voor Gilat een tweede thuis was. Bij een thuis zijn hoort warmte, plezier, gezelligheid en ik waardeer enorm dat alle betrokkenen van de stichting en de ziekenhuizen dit tegenwoordig creëren voor de aller zieksten van ons land.

Vijf jaar later ben ik begonnen als Projectmanager waarbij ik een coördinerende rol in projecten en fondsen benader om de stichting (financieel) te ondersteunen. Bij het schrijven van verslagen denk ik aan de impact op de kinderen. Bij een leuk moment of bijzondere gebeurtenis heeft mijn dochter het soms weken of maanden later nog over dat ene moment. Dat speciale gevoel wil ik alle kinderen meegeven en vind het daarom een eer dat ik hier indirect aan kan bijdragen.

Sofie v. Gelderen

Online Producent
‘Vanaf oktober 2021 maak ik deel uit van het fantastische team bij Stichting Gilat. Na 15 jaar met ontzettend veel plezier bij de televisie te hebben gewerkt, besloot ik tijdens de Coronapandemie het roer om te gooien en mij te gaan oriënteren op nieuwe uitdagingen in de markt.

Ik werd in die periode moeder van een heel fijn kereltje en dat opende mijn ogen naar een hele nieuwe wereld. Alsof het zo moest zijn, kwam Stichting Gilat op mijn pad en bleken we een hele goede match te zijn. Mijn expertise in produceren en content ontwikkelen paste perfect bij hun vraag naar een nieuwe online koers. De wens van Stichting Gilat is om nog veel meer kinderen te kunnen bereiken met de interactieve shows en speciale evenementen online. Ik ga met veel enthousiasme deze uitdaging aan en ben trots op al het moois dat deze stichting voor deze bijzondere kinderen kan betekenen’.

 

Stichting Gilat heeft een onafhankelijk en onbezoldigd bestuur en Raad van Toezicht.

Het bestuur bestaat uit:

  • Jair Eisenmann – Voorzitter
  • Tswi Pereira Rodrigues – Penningmeester
  • Ruben Vis – Secretaris
  • Eleke Rappange – algemeen bestuurslid
  • Robert Weisz – algemeen bestuurslid
  • Soler Berk – algemeen bestuurslid

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de geworven fondsen en de bestedingen. De Raad van Toezicht bestaat uit:

  • Dr. Hugo Heymans
  • Tali Eisenmann
  • Lodewijk Moens
  • Casper Knol
Maak kennis met het team van Stichting Gilat