Onze voorstellingen2018-08-04T06:18:18+00:00

Onze voorstellingen

Theater is goed voor de ontwikkeling van het kind. Het prikkelt de fantasie, het verrijkt de creativiteit en het vergroot het zelfvertrouwen. Voor een kind in het ziekenhuis is dit extra belangrijk.

Onze voorstellingen zijn zeer gevarieerd: van goochelshows tot dans en van muziek tot interactief theater. Stichting Gilat heeft een eigen theaterproductie: Max & Jet. De voorstellingen van Max & Jet zijn een combinatie van acteren, zingen en muziek maken. Stichting Gilat zorgt voor veel variatie en interactie in de programmering. Tijdens de interactieve voorstellingen leren kinderen om zich te uiten, initiatief te nemen, samen te werken en zelf problemen op te lossen. Theater is het medicijn dat geen dokter kan voorschrijven.

De voorstellingen van Stichting Gilat geeft de kinderen vaak die afleiding die ze nodig hebben. Door zelf onderdeel te zijn van de voorstelling en zo samen met andere kinderen iets leuks te beleven vergeten kinderen (en hun ouders) vaak in ieder geval voor even de realiteit van ziekte en pijn. De voorstellingen zijn bovendien een fantastische manier om contact te hebben met anderen zieke en niet-zieke kinderen, vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes, ouders en grootouders, zonder dat de ziekte centraal staat.

De Stichting Gilat verzorgt in 2018 52 theatervoorstellingen in het Emma Kinderziekenhuis AMC, 26 in het VUmc, 26 voorstellingen in het Erasmus MC – Sophia en acht in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht.

Voorstellingen

Emma Kinderziekenhuis AMC, Amsterdam:
Iedere dinsdag 15.00 – 15.45 uur

VUmc, Amsterdam:
Om de week op woensdag 15.00 – 15.45 uur

Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam:
Om de week op zondag 15.00 – 15.45 uur

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Utrecht:
Vanaf woensdag 12 september
Om de week op woensdag 15.00 – 15.45 uur