Het laatste nieuws van Stichting Gilat

Honderden zieke kinderen hebben genoten van het Sophia Songfestival

Ruim 500 ernstig zieke kinderen hebben het Sophia Songfestival vanuit hun ziekenhuisbed kunnen volgen. Een unieke samenwerking tussen Stichting Gilat, Sophia TV en Muziekids. Met hulp van artiesten als Jeangu Macrooy, René van Kooten, Lakshmi, Dennis Willekens en YouTube-ster Frank Slotta hebben we voor uren plezier gezorgd.

Het meest indrukwekkende was de speciale junioren competitie. Zes kinderen die het afgelopen jaar met een ernstige ziekte waren geconfronteerd namen het tegen elkaar op. WNL- Goedemorgen Nederland maakte hier een ontroerende reportage over. 
Afgelopen weekend waren we dus weer even terug in het Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Maar we kunnen niet wachten om weer wekelijks interactief kindertheater te maken voor de kinderen in alle academische ziekenhuizen.

 

 

Jeangu Macrooy wenst de kinderen in het ziekenhuis veel plezier met het kijken naar het Songfestival!

Ontzettend trots kunnen we melden dat we de kinderen in de ziekenhuizen kunnen laten meegenieten van het Eurovisie Songfestival. Jeangu Macrooy heeft speciaal voor de kinderen een filmpje ingesproken! Zes kinderen die het afgelopen jaar met een ernstige ziekte geconfronteerd zijn zullen het tegen elkaar opnemen in een speciale juniorencompetitie in het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam. Tijdens de grote finale zijn er ook allerlei optredens. Deze Songfestivalspecial is live te volgen voor de ernstig zieke kinderen in de ziekenhuizen in Groningen, Utrecht, Den Haag, Leiden en Amsterdam, Maastricht, Nijmegen.

 

 

Alle ouders en (zieke) kinderen opgelet! Elke laatste zondag van de maand is er een online popconcert

De beste artiesten (voor kinderen) geven elke laatste zondag van de maand een popconcert voor tientallen ernstig zieke kinderen in verschillende ziekenhuizen. Suzan & Freek, Dirk Scheele, Hakim Traïdia en Ageeth de Haan, Ernst & Bobbie laten de kinderen luidkeels meezingen. Door de huidige coronamaatregelen kunnen we onze theaters in de ziekenhuizen niet omtoveren tot concertzalen, de artiesten zijn daarom online te zien.

 

 

 

Castro Communicatie partner van Stichting Gilat

Castro Communicatie wordt partner van Stichting Gilat. Het communicatiebureau van oprichter Stefan de Bruijn en Frits Huffnagel gaat Stichting Gilat helpen met het verder professionaliseren van de communicatie en lobby.

Jair Eisenmann, voorzitter en vader van Gilat: ‘De afgelopen jaren hebben we voorstellingen kunnen verzorgen voor duizenden kinderen in ziekenhuizen. Dat doen we nu in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Groningen en binnenkort ook in Nijmegen en Leiden. Stichting Gilat wil verder groeien en daarvoor is het belangrijk dat we bekender worden. We weten zeker dat we met Castro Communicatie de juiste partner hebben gevonden om ons daarbij te ondersteunen.’

‘Stichting Gilat is een prachtige organisatie die dagelijks het leven voor zieke kinderen een beetje leuker maakt. Iedereen die een voorstelling bezoekt is direct onder de indruk van de vrolijkheid en energie van de bijeenkomsten en het enthousiasme van de kinderen. Wij helpen Stichting Gilat graag om dat verhaal nog bekender te maken’, aldus Stefan De Bruijn, oprichter van Castro Communicatie.

Wil je met jouw bedrijf of organisatie ook partner worden? Lees meer over de mogelijkheden op www.gilat.nl/partner.

 

 

 

Gilat bij Hart van Nederland!

Afgelopen week startten we met de online meet & greets in samenwerking met Helden Magazine. Justin Kluivert was onze eerste sportheld waar de kinderen online mee konden praten. Het was een groot succes en werd zelfs uitgezonden bij Hart van Nederland! Bekijk hieronder het item.