Stichting Gilat theater

Achter de schermen

De voorstellingen zijn een fantastische manier om contact te hebben met anderen, zonder dat de ziekte centraal staat.

Voorstellingen

Onze theaterprogrammering wordt geproduceerd en geprogrammeerd door onze eigen creatief directeur Bart Bosch. Elk jaar wordt de programmering aangevuld met nieuw ontwikkelde voorstellingen. Alle acteurs waar wij mee werken zijn gediplomeerd en doen auditie om voor Stichting Gilat te kunnen komen werken. Vervolgens krijgen de acteurs van ons een training waarin zij leren hoe om te gaan met zieke kinderen in een theatervoorstelling.

Zieke kinderen laten lachen

Onze acteurs vinden het fijn om zieke kinderen te zien lachen. Ouders en verzorgers, broertjes en zusjes worden ook even uit hun dagelijkse zorgen gehaald als zij hun kind zien lachen. Door zelf onderdeel te zijn van de voorstelling en zo samen met andere kinderen iets leuks te beleven vergeten kinderen (en hun ouders) vaak voor even de realiteit van ziekte en pijn.

De voorstellingen zijn bovendien een fantastische manier om contact te hebben met anderen zieke en niet-zieke kinderen, vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes, ouders en grootouders, zonder dat de ziekte centraal staat.

Als wethouder, vader en (over)grootopa wil ik dat alle kinderen veilig en gezond op kunnen groeien. Helaas is dat niet het altijd het geval. De voorstellingen van Stichting Gilat geven kinderen die een deel van hun leven in het ziekenhuis doorbrengen weer een glimlach op het gezicht. Kinderen kunnen even vergeten dat ze ziek zijn en kunnen gewoon weer even kind zijn: onbezorgd, ontspannen en vreugdevol.’

– Bert van Alphen, wethouder gemeente Den Haag (GroenLinks)